Webasto Live-laadpunten
Webasto en E-Flux hebben de handen ineen geslagen om het gebruik van laadpunten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Laadpunten worden beheerd in een backoffice. De eindgebruiker hier geen erg in, maar op de achtergrond wordt veel geregeld zodat het cruciale kan worden gedaan, het afrekenen van laadsessies. Om alles soepel te laten verlopen werkt Webasto samen met E-Flux. Webasto is toeleverancier van de auto-industrie, van oudsher levert het bedrijf zaken als schuifdaken en standkachels, tegenwoordig zijn daar laadpunten bijgekomen. Elektrisch rijden is een groeimarkt die voor menige partij interessant is.

E-Flux biedt een onafhankelijke backoffice, het bedrijf is dus niet gebonden aan een enkele fabrikant van laadpalen. Behalve het verrekenen van laadsessies kan met de diensten van E-Flux het laadpunt op afstand worden geconfigureerd.

Het nieuwste laadstation, de Webasto Live heeft de beschikking over wifi, 4g en lan. Het laadpunt valt probleemloos online te brengen en het beheer is eenvoudig. Load management en load balancing zijn ingebouwd, zodat het risico op overbelasting haast volledig wordt weggenomen. Bovendien zit het qua schaalbaarheid goed, op een (bedrijfs)parkeerplaats kunnen tot 250 Webasto-laders probleemloos functioneren. Als er voldoende vermogen beschikbaar is uiteraard.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.