Linde waterstof
In Wenen is ’s werelds eerste productiefaciliteit voor waterstoftankstations officieel geopend.

De Linde Group Application Centre werd voor dit project gemoderniseerd en uitgebreid. Vanuit deze locatie zijn al meer innovaties op het gebied van waterstof tanken tot stand gekomen, waaronder de energie-effici├źnte, compacte ionische compressor, de IC 90, die in de tankstations wordt toegepast.

“De succesvolle commercialisatie van waterstofauto’s hangt af van een voldoende uitgebreide waterstof infrastructuur”, legt Linde directielid Aldo Belloni uit. “De ontwikkeling van een productielijn is een grote stap in deze reis. Het geeft ons de flexibiliteit die wij nodig hebben om aan de toenemende vraag op verschillende markten te kunnen voldoen.”

Linde en de Iwatani Corporation hebben een deal gesloten voor de levering van 28 waterstof tankstations met ionische compressors. De eerste van deze units werd gisteren in gebruik genomen in Amagasaki nabij Osaka in Japan.

De tankstations bestaan uit veel gestandaardiseerde componenten. Deze worden geïnstalleerd in een container van ongeveer 4,3 meter, waarmee transport naar en integratie met bestaande tankstations wordt vereenvoudigd.

Per jaar moeten er 50 van deze containers worden geproduceerd in Wenen. Dit moet de introductie van de waterstofauto’s van Hyundai, Toyota, Honda en Daimler, die tussen 2014 en 2017 op de markt komen, gaan vergemakkelijken. Experts voorspellen dat er in 2018 tienduizenden waterstofauto’s over de Europese wegen zullen rijden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik neem aan dat dit een elektrolyse station is? Is bekend hoeveel dit apparaat kost? Is bekend hoeveel kg waterstof per 24 uur geproduceerd kan worden? Hoeveel waterstof kan dit station opslaan?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.