Forze VIII met team
Een nieuwe raceauto op waterstof. Ontwikkeld door een studententeam, verbonden aan de TU Delft.

Er is zowaar sprake van enige geschiedenis bij Forze, die een jaar of tien terug gaat. Steeds zijn het studenten van de TU Delft die de auto ontwerpen en is de brandstof waterstof. Als bewijs dat de brandstofcel een alternatief is voor reguliere aandrijflijnen en er prima mee valt te racen. Inmiddels is de nieuwste auto klaar en is deze achtste generatie ook officieel onthuld.

Dit werd gedaan tijdens de 24 uur van de Nürburgring. Het ontwerp is verder geëvolueerd. De meest opvallende vernieuwing is de kleur. De Forze VII was blauw, de Forze VIII is roze. Dat heeft alles te maken met de huiskleur van de nieuwe sponsor. Dit is BWT, een bedrijf in watertechnologie. Let wel, dit is water zonder toevoeging stof. Het bedrijf levert onder andere drinkwater, koelwater en water voor zwembaden.

De auto is nog niet helemaal af. Team Forze, dat bestaat uit 65 studenten, moet de de laatste tests nog doen. Dat betekent dat het ook nog wachten is op de exacte specificaties van de auto. De eerste grote race waaraan het team mee wil doen is de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Days, dit evenement vindt plaats van 17 tot en met 19 augustus.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.