Wat tequila en Ford-onderdelen met elkaar gemeen hebben
The blue oval en een tequila-merk slaan de handen ineen om te bekijken of het mogelijk is om duurzame plastics te maken die weer in auto’s kunnen worden gebruikt.

Ford en Jose Cuervo willen samen bekijken of agave plantje niet alleen nuttig is om straffe drankjes van te maken, maar ook kunststoffen die weer kunnen worden toegepast in de auto-industrie. Getest wordt of het restproduct dat overblijft na het maken van tequila geschikt is voor het vervaardigen van onderdelen voor zowel het interieur als het exterieur van auto’s.

Volgens Ford heeft het composietmateriaal gunstige eigenschappen voor wat betreft duurzaamheid en het ziet er ook nog eens prima uit. Daarnaast is het materiaal licht, wat het brandstofverbruik weer in positieve zin kan beïnvloeden. Bovendien is de productie ervan uiteraard beter voor het milieu dan wanneer men kunststoffen uit aardolie vervaardigt.

Jose Cuervo produceert al ruim 220 jaar tequila en gebruikt al generaties lang dezelfde recepten en productieprocessen. Over Ford was al bekend dat het afval van fabrieken recyclet om op die manier schoner en milieuvriendelijker te werk te gaan. Ook zagen we eerder een bedrijf dat brandstof vervaardigt uit bijproducten van whisky.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.