Wat Mobility Service Nederland en laadexpert Jedlix gaan doen
Leasemaatschappij Mobility Service Nederland, de specialist in elektrische auto’s in Nederland, gaat samenwerken met Jedlix, de expert op het gebied van slim laden in Europa.

Beide bedrijven zijn voorlopers op het gebied van elektrisch rijden en willen met deze samenwerking het opladen van de elektrische auto gemakkelijker maken. De verwachting is dat er in 2025 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s op de Europese wegen rijden. Met de opmars van elektrische auto’s en duurzame energie neemt de druk op het elektriciteitsnet toe, wat de noodzaak voor slim laden steeds groter maakt. De gratis Jedlix app biedt hiervoor een oplossing, doordat de auto automatisch laadt op de groenste en goedkoopste momenten. Bijvoorbeeld als er veel windenergie beschikbaar is, of juist op dalmomenten op het net.

Omdat de energiepartijen Jedlix betalen voor de gecreëerde flexibiliteit kunnen elektrische rijders geld besparen door het slim laden van de elektrische auto. Op jaarbasis kan de besparing oplopen tot wel 200 euro per jaar. De berijder hoeft alleen de elektrische auto te koppelen met de Jedlix app, daarna vindt het slim laden automatisch plaats. Vanzelfsprekend is de auto volgeladen op de gewenste vertrektijd. Het doel van deze samenwerking is om de leaserijders kennis te laten maken met het slim laden en de dienstverlening van beide partijen verder te integreren. Mobility Service Nederland en Jedlix slaan de handen ineen om de ideale ‘slim laden ervaring’ te creëren voor de elektrische leaserijder.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat echt innovatief zou zijn is dat je gewoon overal met je pinpas kan laden zonder starttarief net als bij de benzinepomp.
Waar zijn de euro politici als je ze nodig hebt?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.