Wat je moet weten over Toyota's toekomstige EV
Onlangs schreven we over de EV die Toyota op basis van de C-HR. Langzaamaan komt steeds meer info naar buiten over deze elektrische auto.

Lange tijd hield Toyota vol dat elektrische auto’s met een accupakket alleen zinvol zijn bij een bepaalde manier van gebruik. In plaats daarvan geloofden de Japanners in waterstof. Toch lijkt met name de Chinese markt een reden te zijn voor de fabrikant om t├│ch aan de zuivere EV te gaan.

Toyota wil z’n EV uitrusten met een solid-state battery. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving komt de EV op een geheel nieuw platform te staan en zal de auto vanaf 2022 worden verkocht. Naar verwachting wordt de elektrische auto zij aan zij met de vijfde generatie van de Prius ontwikkeld.

Volgens Toyota zorgen solid-state batterijen voor een grotere actieradius dan de meer gangbare lithium-ion accu’s. Ook zou de oplaadtijd stukken korter zijn. Nog een (vermeend) voordeel is dat solid-state accu’s minder snel oververhitten. Het brandgevaar is dus ook een stuk lager. Of dat inderdaad zo is moet nog blijken in de praktijk. Solid-state accu’s zijn namelijk nog niet in auto’s gebruikt. Toyota krijgt zoals het er nu uitziet dus de primeur.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.