Volvo
De kleinere broertje van de XC90 krijgt ook een groene variant.

De variant van de nieuwe XC90 (rijtest) die we vaak in Nederland zien rijden is de T8 met Twin Engine techniek. De hybride-SUV was voor een tijdelijke periode aantrekkelijk in de bijtelling en bovendien is het model zowel qua exterieur als interieur een fraaie auto om te zien. Ook de toekomstige XC40 krijgt deze hybride technologie.

Op de achtergrond werkt de Zweedse autofabrikant aan de XC40 en via Green Car Reports is er meer info bekend geworden over de Twin Engine-techniek die de plug-in hybride variant gaat krijgen. Onder de kap een driecilinder, gekoppeld aan een elektromotor. Op een aantal technische punten zal de kleine SUV wel een aantal wijzigingen krijgen. Zo zal de XC40 plug-in hybride het moeten doen met voorwielaandrijving, waar de XC90 plug-in hybride vierwielaandrijving heeft.

De XC40 plug-in krijgt een 55 kW motor en het zal mogelijk zijn om zo’n 50 kilometer volledig elektrisch te rijden. De Zweedse autofabrikant wil tegen 2025 één miljoen hybrides en plug-in hybrides op de weg hebben. Een elektrificatie van het modellengamma is dus noodzakelijk om dit aantal te halen.

De compacte SUV werd in 2016 als concept gepresenteerd op het nieuwe Compact Modular Architecture (CMA) platform onder de namen 40.1 en 40.2.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.