Flixbus
Vanaf volgende maand rijden er tussen verschillende Nederlandse steden lijnbussen van het Duitse bedrijf Flixbus.

Dit Duitse bedrijf is pas in 2013 gestart, maar rijdt inmiddels dagelijks op ruim 10.000 verbindingen in 15 Europese landen. In Nederland zal het gaan om vijf routes waar geen directe treinverbinding is: Rotterdam-Den Bosch, Rotterdam-Nijmegen, Eindhoven-Apeldoorn-Groningen, Eindhoven-Hengelo/Enschede en Enschede-Groningen. Op de routes tussen Rotterdam en Den Bosch en Nijmegen rijdt acht keer per dag een bus, op de andere vier keer per dag. Vanaf 3 december

Flixbus claimt dat klanten goedkoper en vrijwel altijd sneller kunnen reizen dan met de trein. Een voorbeeld is de route Eindhoven-Enschede: die rit kost 9 euro, in plaats van 25 euro bij vol tarief met de trein. Daarnaast legt Flixbus die route drie kwartier sneller af dan de trein. FlixBus presenteert zichzelf nadrukkelijk als concurrent van NS: de bussen hebben gratis wifi, stopcontacten en extra beenruimte. Helaas zijn de bussen neit elektrisch, ondanks de groene kleur.

Bijna dagelijks komen er nieuwe routes bij en het doel van Flixbus is om eind dit jaar 1.000 bussen op de weg te hebben. FlixBus wil het netwerk ook in Nederland verder uitbreiden, volgens bestuursvoorzitter André Schwämmlein worden volgend jaar alle steden met meer dan 100.000 inwoners aangesloten. Na Duitsland, Frankrijk en Italië is Nederland de vierde nationale markt. De ticketprijzen zijn volgens FlixBus gemiddeld een kwart van de prijs van een treinkaartje. Het goedkoopste kaartje in Nederland kost 6 euro, de verkoop start vandaag via de website.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.