Audi Quantum concept
Ook Audi gaat elektrisch. De VAG-groep heeft sowieso grootste plannen met elektrisch rijden, een charmeoffensief is ook meer dan nodig nadat het bedrijf in een kwade reuk stond met de diesels.

Op naar een elektrische toekomst, daarvan begint ook Audi overtuigd te raken. De komende jaren wordt het modellenprogramma verregaand vernieuwd. Tot 2020 verwacht het merk drie volledig elektrische auto’s te lanceren, om daarna bestaande modellen van elektrische aandrijving te voorzien. Audi komt dus met een breed aanbod van elektrische auto’s. Details zijn nog niet bekend gemaakt. Aan wat voor formaat auto’s we moeten denken, wat voor aandrijflijn en welke batterijgrootte is onbekend. Ook is het de vraag in welke mate de fabrikant zijn leuze Vorsprung durch Technik waar zal weten te maken, met elektrische auto’s zijn ze in Ingolstadt bepaald niet de rapste. We kunnen dus nog niet zeggen of er een Tesla-concurrent komt, of dat Audi debuteert met een BMW i3-achtige compacte elektrische auto. Voorlopig is er genoeg ruimte voor speculatie.

Aan zelfrijdende auto’s wordt ook gewerkt. Hiervoor is dochteronderneming Autonomous Intelligent Driving GmbH opgericht. Deze firma houdt zich bezig met zelfrijdende auto’s in steden. De technologie kan worden verwerkt in modellen van verschillende merken en is belangrijk voor toekomstige mobiliteitsdiensten, zoals robottaxi’s. Verder wordt er gewerkt aan verschillende assistentiesystemen, die een hoge mate van autonomie op buitenwegen en snelwegen mogelijk maken.

Foto: Audi Quantum concept door Audi design Universe


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Kijk, dat is goed nieuws. Tot 2020 zelfs met een modellen. Maar… We jaar geleden werd al geroepen dat de eerste er in 2017/2018 zou moeten zijn. Ze hebben nog geen fabriek voor de aandrijflijnen, nog geen fabriek voor de batterij productie, nog geen onderstel. Ik hoop het van harte maar vraag me steeds meer af hoe serieus we dit soort schijnnieuws moeten nemen. Als er een q4 komt, weten we dat al jaren van te voren, met schetsen, rijdende prototypes en zelfs waar de productie zal gaan plaatsvinden. Bij de ev’s van alle Duitse merken weten we eigenlijk concreet…. Niets.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.