Ford
Ford gaat 700 miljoen dollar pompen in een Amerikaanse fabriek. Maar er is ook veel nieuws op groen gebied.

De Amerikaanse autofabrikant maakte namelijk bekend dat we tegen 2020 een volledige elektrische SUV mogen gaan verwachten. Het model zal een geschatte actieradius krijgen van zo’n 480 kilometer. Ook komen er hybride varianten van de Mustang, de F-150 en de Transit.

In totaal gaat het om 13 groene modellen die de komende jaren het licht zullen zien. De Transit plug-in hybride zal speciaal voor de Europese markt worden ontwikkeld. De F-150 hybride voor de Amerikanen en het Midden-Oosten. De hybride Mustang (met een V8!) heeft Noord-Amerika als bestemming. De elektrische SUV is voor Amerika, Europa en Aziƫ. Dit model zal, net als de hybride Mustang, in de Flat Rock fabriek te Michigan worden gebouwd.

Tevens is Ford druk met een autonome hybride en werkt het merk aan een hybride politieauto. Beide voertuigen zijn voor de Noord-Amerikaanse markt. Het Amerikaanse automerk pompt de nodige miljarden in groene ontwikkelingen. Daarnaast maakt het merk deel uit van een Europees snellaadnetwerk. In totaal heeft Ford 4,5 miljard dollar apart gezet. Dit geld zal worden gebruikt voor de elektrificatie van de bestaande modellen, nieuwe groene modellen en duurzame mobiliteit.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.