Smart Fortwo Electric Drive
De marktintroductie nadert, zowel de Fortwo als de Forfour krijgt een elektrische variant.

De Smart Forfour en zeker de Fortwo zijn stadsrakkers bij uitstek. Compacte, wendbare auto’s die je in elk parkeergaatje kwijt kunt. Het oer-type Fortwo zelfs dwars in de rij, of op een parkeerplek die zijn naam amper waardig is. Dat deze auto’s in een elektrische variant beschikbaar komen is niet meer dan logisch, in Amerika stopt Smart zelfs helemaal met benzinemotoren. Alles om de uitstoot in de stedelijke omgeving terug te dringen.

Dat de Electric Drive-varianten van de Smart eraan zaten te komen wisten we, maar er is nu meer informatie beschikbaar. De elektrische Smarts zijn vanaf nu te bestellen. De Fortwo Electric Drive heeft een vanaf prijs van € 23.466, de Forfour Electric Drive komt op € 23.843. Deze zomer is de marktintroductie.

Beide auto’s hebben dezelfde aandrijflijn, met een vermogen van 60 kW/81 pk en een onmiddellijk beschikbaar koppel van 160 Nm. Het maximale rijbereik is 160 km. Door de topsnelheid elektronisch te begrenzen op 130 km/u wordt het onmogelijk gemaakt om de accu in een mum van tijd leeg te rijden. De capaciteit van de accu is 17,6 kWh.

Alle elektrische Smarts worden geleverd met een Cool & Audio pakket; een radio met bluetooth-connectiviteit en automatisch geregelde airconditioning. De auto is verder te leveren in kekke kleurencombinaties, die blijk geven van de groene voorkeuren van de chauffeur. De tridion veiligheidskooi en spiegels kunnen worden uitgevoerd in electric green, de rest van de carrosserie en grille zijn dan zwart of wit. Ook wordt de auto voorzien van “electric drive”-opschriften. In de winter komt er een 22 kW-boordlader beschikbaar. Hiermee laadt de Smart ook bij gewone laadpalen snel op. In minder dan 45 minuten kan de accu opgeladen worden van 20 naar 100 %, bij een laadpaal met een vermogen van 22 kW. De meeste laadpalen hebben echter een vermogen van 11 kW, waarmee de laadtijd circa 90 minuten zal bedragen.

Smart Forfour Electric Drive
Smart Forfour Electric Drive, deels Electric green. Aan het begin van het artikel de Fortwo


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste informatie ontbreekt in het artikel: de nieuwe elektrische Smart heeft een accu van 17,6. Daarmee is de accu van een Tesla zo’n 600% groter.

@ceessss: dankjewel. Heb de informatie over de accucapaciteit nog even toegevoegd. Is naast het theoretische rijbereik relevante info. De vorige elektrische Smart kwam aan een capaciteit van 16,5 kWh. Lichte vooruitgang dus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.