A. Ze ruiken hetzelfde bij verbranding.
B. Wie op biodiesel rijdt steekt graag een joint op.
C. De hennepplant vormt een goede basis voor biodiesel.

Het Amerikaanse Extreme Biodiesel wil ruim 16 hectare akkerland in Californie kopen om hier hennep te verbouwen, met als doel hier biobrandstof van te maken. Hiervoor vragen zij steun bij de 1 triljoen dollar Farm Bill, die eerder deze maand werd ondertekend door president Obama. Hiermee is het telen van hennep gelegaliseerd in 10 staten, waaronder de “Golden State”.

Extreme Biodiesel wil ongeveer 0,2 hectare van de grond gebruiken voor indoor hennepteelt en minstens 8 hectare voor outdoor teelt. Ze hebben nog niet verteld hoeveel biodiesel hiervan geproduceerd kan worden, maar de kosten voor het product moeten lager zijn dan de huidige bronnen van biodiesel. Daarnaast zijn er plannen om een deel van de teelt te reserveren voor de productie van medicinale wiet, hasj en hennep gerelateerde producten.

Hennep als bron van biodiesel is niet nieuw. Wie een beetje thuis is in de geschiedenis van alternatieve brandstoffen, weet dat Henry Ford rondreed met zijn eerste Model T op brandstof gemaakt van hennep van eigen plantage. Daarnaast is het een materiaal waarmee werd geëxperimenteerd als composiet voor carrosserieën door Ford in de jaren ’40 en Motive Industries in 2010. Combineer de twee voor een hele relaxte auto.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.