Harley Davidson Livewire
De volledig elektrische motorfiets van Harley Davidson, bouwer van iconische motoren.

Ook een motorfiets is steeds vaker elektrisch. Zero heeft bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod van elektrische motoren. Maar ook een traditioneel merk als Harley Davidson beweegt mee met de tijd. Het merk wil veel elektrische motorfietsen gaan aanbieden. Tijdens de EICMA-beurs voor motor- en bromfietsen in Milaan is er wat meer bekend gemaakt over de Harley Davidson Livewire, dat is de eerste elektrische motorfiets van het merk.

We hebben nog lang niet alle informatie. Maar Harley Davidson geeft hoog op over het lage zwaartepunt en het acceleratievermogen. Zowel het koppel als het motorvermogen is vrijwel onmiddellijk beschikbaar. Verder kan er zowel bij een regulier laadpunt worden opgeladen als bij een snellader. Dat laatste zorgt ervoor dat het accupakket niet oneindig groot hoeft te zijn. Zo nu en dan kort stilhouden bij een snellader werkt wel zo goed, helaas is een snellader hoogstzelden in een idyllische omgeving te vinden waar het aangenaam toeren is. Verder heeft de motor de beschikking over tractiecontrole en abs. De motorfiets ziet er volgens de fabrikant wespachtig uit, ook de elektromotor van de Livewire is zorgvuldig vormgegeven. Dit moet boven alles een aangename motorfiets zijn om naar te kijken.

De verkopen gaan van start in 2019. Tegen die tijd zal ook duidelijk hoe groot het accupakket is en hoeveel vermogen er wordt geleverd. Niet geheel onbelangrijk. Want een motorfiets hoort ook gewoon snel te zijn.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.