Tesla Motorfiets
Op dit moment zijn er geen signalen dat Tesla zich op tweewielers wil gaan richten, maar mocht dat gaan gebeuren, dan zou dit wel eens het resultaat kunnen zijn.

De 28-jarige Jans Slapings ontwerpt in zijn vrije tijd graag voertuigen die (nog) niet bestaan en die de grenzen van het realisme opzoeken. Zo bedacht hij eerder een futuristische carbon hotrod en een al bijna even uitzinnige BMW-motorfiets. Zijn meest recente ontwerp, bovenstaande Tesla Model M, is echter een stuk meer down to earth.

Zoals je verwacht van een elektrische motorfiets, wordt het grootste gedeelte van de ruimte ingenomen door het accupakket, dat omwille van het zwaartepunt zo laag mogelijk geplaatst is. De elektromotor zit niet in het achterwiel, dat zou het onafgeveerde gewicht te hoog maken. Om diezelfde reden zijn de velgen van koolstofvezel, een techniek die bij de fabrikanten van supercars langzaam gemeengoed begint te worden. De voor motoren zo kenmerkende benzinetank is op een elektrische motor uiteraard nutteloos, dus daar bedacht Slapings een opbergvak voor laptops en ander los grut. De aansluiting voor de laadstekker zit keurig verstopt achter het Tesla-logo op de ’tank’.

Qua ontwerp heeft deze Tesla Model M wel wat weg van de LITO SORA, een elektrische motorfiets die er niet alleen gelikt uitziet, maar die ook daadwerkelijk te koop is. We hebben zo’n vermoeden dat Elon en de zijnen de komende tijd druk genoeg zullen zijn met de Model X en de Model 3 en er niet nog een project bij kunnen hebben.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zijn Hot Rod uit 2014 is mega gaaf, IMHO.

Harley Davidson is Tesla voor, onthult de NRC vandaag. Nog experimenteel, maar het werkt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.