Wapenfabrikant komt met een elektrische taxi
Dat is nog eens een onverwachte kop!

Een taxi moet een veilig vervoersmiddel zijn. Het voertuig, maar ook de chauffeur die je gaat vervoeren moet je een goed gevoel kunnen geven. Als er dan een taxi komt voorrijden die gemaakt is door een Russische wapenfabrikant gaan misschien de alarmbellen rinkelen.

Toch is het de realiteit in Rusland. De firma Kalashnikov, bekend van de automatische wapens, maakte in 2018 bekend ook elektrische auto’s te gaan willen maken. Dat deden ze toen met de presentatie van de CV-1. Dat het merk geen eendagsvlieg is laten ze zien door het volgende model aan te kondigen. Een auto die als taxi moet gaan fungeren.

Maak kennis met de UV-4. Net als de CV-1 gaat het om een compacte elektrische auto. De elektrische auto is slechts 3,4 meter lang, 1,7 meter hoog en 1,5 meter breed. De topsnelheid van 80 km/u is niet hoog, maar weet dat het ding slechts 650 kilogram weegt. De 50 kW elektromotor is goed voor een actieradius van ongeveer 150 kilometer. Naast zijn functie moet de UV-4 ook ingezet kunnen worden als deelauto.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.