De Chinese auto-onderdelenfabrikant Wanxiang biedt 24,725 miljoen dollar voor het failliete Fisker, ook al was de EV-producent beloofd aan een ander.

De verkoop van Fisker aan Hybrid Tech Holdings bevond zich in de afrondfase tot schuldeisers van Fisker de rechter vroegen dit plan te schappen en een open veiling te starten. Wanxiang is volgens hen een betere partij. Zij bieden minder geld dan de investeringsgroep, maar beloven wel een deel van de schulden over te nemen, de productie van de Karma weer op gang te brengen en zelfs een kleine crossover te bouwen op basis van het Atlantic concept.

Echter, Fisker Automotive is niet blij met het bod. Zij zien Wanxiang als deels verantwoordelijk voor het faillissement nadat het bedrijf accufabrikant A123 Systems overnam en de leveringen aan Fisker stopzette. Volgens Fisker wil Wanxiang profiteren van het faillissement dat zij deels hebben veroorzaakt, maar de Chinezen verweren zich: tijdens de overname van A123 werden er geen auto’s meer geproduceerd.

Fisker heeft de rechter gevraagd de originele verkoop aan Hybrid Tech Holdings door te laten gaan. Op 10 januari zal er over de toekomst van de EV-fabrikant worden beslist. (Via Reuters)

UPDATE: Fisker wordt in februari geveild.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.