Het ziet ernaar uit dat BMW druk doende is met het testen van een elektrische uitvoering van het volumemodel. Er komt een elektrische BMW 3-serie, de vraag is alleen in welk jaar.

Over de elektrificatieplannen van BMW hebben we meermaals bercht. Per model zal een veelvoud aan aandrijvingsvormen worden geboden, in Europa wordt behalve op plugin-hybrides ook stevig ingezet op elektrische aandrijving. De infrastructuur is op dit continent heel behoorlijk en veelal kan worden gerekend op aankoopsubsidie.

Als eerste debuteert eind 2020 de BMW iX3, dan is het in 2021 de beurt aan de BMW i4 en iNEXT. Hopelijk is de laatste net zo vooruitstrevend als de BMW i3 dat nog altijd is. In 2022 wordt de nieuwe modelgeneratie van de BMW 7-serie verwacht, met naar wens volledig elektrische aandrijving.

Interessanter is het om te kijken naar het volumemodel. Sinds jaar en dag is dat de BMW 3-serie. Ook dit model gaat met zijn tijd mee. In 2023 wordt er een elektrische uitvoering van de Dreier verwacht, dat zal naar alle waarschijnlijkheid gepaard gaan met een facelift, bij BMW ook wel Life Cycle Impulse (LCI) genoemd.

Dat er nog enige jaren moet worden gewacht voor BMW een waarlijke concurrent van de Tesla Model 3 paraat heeft staan, heeft eenvoudigweg te maken met het prijsniveau van een elektrische aandrijflijn. Een fossiele aandrijflijn is nog altijd goedkoper. Daardoor is de keuze om eerst met de BMW i4 op de markt te komen volgens ontwerpchef Domagoj Dukec een logische. De BMW 4-serie, of i4 in de volledig elektrische uitvoering, is een vierdeurs van sportievere snit en speelt meer in op emotie dan een 3-serie dat doet, waardoor de vraagprijs eenvoudigweg hoger kan liggen.

De rationele en inkomstengerichte handelswijze van BMW heeft wel als consequentie dat Tesla het rijk alleen heeft en kans zal zien om de voorsprong verder uit te bouwen. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: BMW 330e xDrive Touring, plugin-versie van de huidige 3-serie


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.