Tesla Semi
De truck is er nog niet, maar Walmart heeft nog een paar extra volledig elektrische vrachtwagens besteld.

Welbeschouwd is er niemand die grote bezwaren kan hebben tegen volledig elektrische transportkilometers, het is ook een goede zaak om actuele ontwikkelingen te blijven volgen. Bovendien is een paar vrachtwagens meer of minder is klein bier voor het Amerikaanse grootwinkelbedrijf met een miljardenomzet. Dus heeft Walmart besloten om meer Tesla Semi’s aan te schaffen. Na de onthulling van de vrachtwagen van Tesla werd ingeschreven voor 15 stuks. Nu is besloten om nog eens 30 extra Semi’s te gaan rijden.

Die zijn vooral bedoeld voor het transport in Canada, daar wil Walmart het transport in hoge mate elektrificeren. Het bedrijf wil in 2022 een grootschalig distributiecentrum in Surrey gebruik nemen, met een volledig elektrische vloot. In hetzelfde jaar gaat Walmart ervan uit dat 20 % van de bedrijfsvloot volledig elektrisch is.

Voor iedere Tesla Semi die nu wordt besteld moet een bedrag van $ 20.000 (€ 17.205) worden overgemaakt, voor de Founders Series Semi moet de volledige prijs van $ 200.000 (€ 172.055) worden overgemaakt. De eerste rijdende trucks zijn inmiddels her en der gesignaleerd. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.