Een leverbare ev van een ander merk dan Tesla? Dat is nieuws.

Op een Kia e-Niro is het oneindig lang wachten, meer dan een jaar lijkt geen uitzondering te zijn. Dat deze auto een behoorlijke populariteit geniet is niet verrassend. Een Kia e-Niro is behoorlijk betaalbaar en op één acculading kunnen de nodige kilometers worden afgelegd. Bij een onaangepaste, alledaagse rijstijl komt de auto ook aardig in de buurt van het rijbereik volgens de WLTP-norm, veel concurrenten scoren slechter.

Het is wat wonderlijk dat één auto met exact dezelfde aandrijflijn als de Kia e-Niro vrijwel geen aftrek vindt. De Kia e-Soul. Een funky crossover die duidelijk onderscheidend is van het andere dat er op de markt verkrijgbaar is. Het lichtelijk aparte ontwerp valt blijkbaar niet in de smaak.

De Kia e-Soul heeft een aandrijflijn met een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 395 Nm. Opladen gaat helaas op één fase, met maximaal 7,2 kW. Snelladen gaat bij een geschikte lader vrij vlot, met maximaal 77 kW. Een warmtepomp en een batterijverwarmfunctie behoren tot de standaarduitrusting, zodat de aandrijflijn altijd efficiënt werkt. Het rijbereik komt op 452 kilometer, volgens de WLTP-norm.

Qua uitrusting is er nimmer reden tot klagen. Er kan worden gekozen voor een DynamicLine en een ExecutiveLine. De eerste biedt zaken als een navigatiesysteem, led-verlichting aan de voor- en achterzijde, audio van Harman Kardon, adaptieve cruise control en stuurverwarming. De ExecutiveLine heeft lederen bekleding en elektrisch verstelbare voorstoelen.

De Kia e-Soul DynamicLine staat in de prijslijsten voor een bedrag van € 42.985, de ExecutiveLine moet € 44.985 kosten. De auto zou volop leverbaar zijn, maar over de wachttijden worden geen mededelingen gedaan.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.