Nissan Leaf Export
De Nissan Leaf wordt niet alleen in Japan gebouwd, er rollen ook elektrische Nissan’s van de band in de Verenigde Staten. Een deel daarvan gaat weer terug naar Japan, maar waarom?

Nissan Group of North America heeft bekend gemaakt dat er in 2013 en 2014 samen 50.000 Leaf’s in hun Amerikaanse fabriek zijn gebouwd en dat daarnaast 57.000 accupakketten zijn geproduceerd. Bij dat persbericht verstuurde Nissan ook een infographic waaruit duidelijk wordt naar welke markten de in de Verenigde Staten gebouwde Leaf’s worden geëxporteerd. Daaronder logische markten, zoals Canada, Mexico en Latijns Amerika, maar bijvoorbeeld ook Zuid-Korea. Nissan is daar pas sinds kort gestart met de verkoop van haar elektrische auto en levert in het Aziatische land opvallend genoeg de in de VS gebouwde Leaf. Nog opvallender is dat er ook Amerikaanse Leaf’s naar Japan zijn verscheept. Over wat voor aantallen het gaat en vooral waarom Nissan dit doet, wordt niet vermeld. Heb jij een idee, laat dat dan weten in de comments.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De auto’s zijn zó milieuvriendelijk dat er mos begon te groeien op auto’s die te lang in opslag stonden. Om dat te compenseren is het hele verschepen met de boot verhaal bedacht. Je moet het ‘global warming’ niet te makkelijk maken natuurlijk, geld moet rollen en diesel gestookt worden (waren vast geen hybride bootjes).

Hopelijk schroeven ze de productie in japan op zodat het verschepen niet meer nodig is

Blijkbaar worden er 8 modellen naar Japan verscheept en ik kan mij niet voorstellen dat deze niet ook in Japan van de band lopen.
Ik gok dat het om het balanceren van productievolumes per fabriek gaat. Als een bepaald type in Japan te kort komen, kan het zinvoller zijn om in Amerika te produceren. Als b.v. de Japanse fabriek voor de Nissan Leaf tegen maximale capaciteit produceert en in de USA capaciteit over is, dan kan ik mij voorstellen dat het verstandiger is om in de USA te produceren.

Wat zijn jullie serieus 🙂

@rotarypowah: Tuurlijk. Groen is niet grappig. Voor lol ga je naar AB… 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.