Model S
Het gratis laadfeest is voorbij.

Het was hét visitekaartje van Tesla. Gratis gebruik maken van het snellaadnetwerk van de Amerikaanse autofabrikant. Sinds 2014 zijn de Superchargers ook in Nederland te vinden. Wil je ook gratis gebruik blijven maken van deze mogelijkheid dan heb je minder dan twee maanden de tijd om hier over na te denken.

Nieuwe Tesla-klanten zullen namelijk moeten gaan betalen om gebruik te kunnen maken van de snelladers. De regel gaat per 1 januari 2017 in. Hoeveel laden bij een Supercharger moet gaan kosten is niet bekend. Dit is volgens Tesla afhankelijk van de lokale energieprijzen. Wel zegt de autofabrikant dat laden via het netwerk van Tesla goedkoper zal zijn dan een volle tank benzine.

Toekomstige Tesla-rijders krijgen een kleine compensatie op deze nieuwe maatregel. Zo krijgt men ieder jaar gratis 400 KWh. Dit staat gelijk aan ongeveer 1600 kilometer. Klanten die een pre-order hebben geplaatst voor een Model 3 zullen ook moeten betalen voor het gebruik van de Supercharger, maar dit had CEO Elon Musk al eerder dit jaar bekend gemaakt.

Foto via Autojunk


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis was het nooit.

Tesla Klanten die het “Supercharger enabled” pakket kozen destijds, hebben 2000 dollar betaald. Een soort pre-paid dus.
Later is dat pakket standaard geworden maar de aanschafprijs van de auto’s ging gewoon omhoog. Betalen voor superchargen deed je dus hoe dan ook.

Iets met “artikel” en “plank mis”….

Het was een goede manier om de Markt binnen te komen. Maar het kon niet eeuwig duren want het kost Tesla ook wel wat. Logische stap dus.

(en nu wachten op de eerste, totaal verbolgen reactie “woehaa maar dat kunnen ze toch niet maken want beloofd” door iemand die niet leest en geen hol van business snapt)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.