Tesla Model X
Het nieuwe model van Tesla had eigenlijk al in 2014 op de markt moeten komen.

Het model werd in de laatste maanden van het afgelopen jaar geïntroduceerd. Als het aan Tesla lag, werd de Model X in 2014 op de markt gelanceerd. Echter gooide een aanklacht tegen het merk en alle gevolgen van dien, roet in het eten.

De aanklacht was afkomstig van een leverancier. Het issue had te maken met de veelbesproken Falcon-deuren. Oorspronkelijk zouden de deuren door middel van een hydraulisch systeem open- en dicht gaan. Later heeft Tesla besloten om voor elektromagnetische techniek te kiezen vanwege ‘slechte prestaties’ van Hoerbiger, de leverancier van de hydraulische onderdelen waar Tesla een deal mee had gesloten. Het bedrijf vond dat ze recht hadden op een declaratie en diende een aanklacht tegen Tesla in. De autofabrikant ging niet akkoord, wat leidde tot een rechtszaak.

Door dit issue werd de productie van de Model X noodgedwongen uitgesteld. Tesla wil de kosten voor de vertragingen en het ontwikkelen van het elektromagnetische systeem verhalen op Hoerbiger. (via CleanTechnica)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die componenten van Hoerbiger waren zo rot als een mispel: Lekkages, te heet worden, constant problemen.
Ze hadden de tender gewonnen met mooie praatjes maar die vulden dus geen gaatjes.

Dat ze Tesla dan aanklagen is gewoon onbeschoft dus logisch dat Tesla die shit niet slikt en een counter-lawsuit heeft ingediend.

Hier is het complete verhaal te lezen: http://www.teslarati.com/tesla-sues-german-manufacturer-falcon-wing-doors/

Afgelopen week eens kunnen plaatsnemen in een Model S. Vroeger vond ik de Tesla’s altijd maar slecht en saai. Toen ik achter het stuur kroop kreeg ik spontaan een glimlach. Erg mooi interieur en toch degelijk in mekaar gezet. De Model X kan mij ook wel meer en meer bekoren.

Trouwens niet meer dan logisch dat de fabriek alleen maar voor het beste materiaal gaat? Als de leverancier geen kwaliteit levert dan verliezen ze hun klanten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.