Formule E
Saaie elektrische races? Niet als het aan de organisatie van de Formule E ligt.

Wat begon als een concept, groeit nu steeds meer uit tot een écht geaccepteerde racetak. Grote, bekende merken gaan meedoen en de belangstelling groeit voor de elektrische racedivisie.

Om geen directe kopie van de Formule 1 te zijn, wordt er bij de Formule E andere regels gehanteerd omtrent de auto. Eén van de redenen dat de regels geen grote veranderingen krijgen, is om de teamkosten te besparen. Zo is er bijvoorbeeld de vaste regel dat teams zelf mogen bepalen wat voor type versnellingsbak ze gebruiken voor de races.

In het najaar van 2016, als het derde seizoen van start zal gaan, zullen de races nog plaatsvinden met een maximaal vermogen van 200 kW. Maar dit gaat veranderen in het vierde en vijfde seizoen. Het management achter de Formule E wil niet teveel regels gaan aanpassen, maar het maximale vermogen zal worden opgekrikt van 200 kW naar 225 kW in het vierde seizoen. Voor het vijfde seizoen zal 250 kW worden toegestaan. Vanaf het derde seizoen mogen teams ook eigen elektromotoren gaan ontwikkelen met een zelf geregeld batterijsysteem.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.