Samba, VW-toplui en I.D. Buzz
Eens in de zoveel tijd druppelt er weer wat nieuws binnen over de grootse plannen die de Volkswagen-groep koestert op het gebied van elektrisch rijden. De nadruk ligt voorlopig op het woord plannen.

De komst van de Volkswagen I.D. Buzz is eerder al aangekondigd, maar is ten enenmale bevestigd door VW-toplui Herbert Diess en Eckhard Scholz. Zij deden hun uitspraken voorafgaand aan het Concours d’Elegance van Pebble Beach in Californië (VS), waar Volkswagen een rijdend prototype van de I.D. Buzz toont. De even moderne als elektrische interpretatie van de VW Bus komt ergens na de gewone Volkswagen I.D. op de markt. Het daarbij genoemde jaartal is 2022, maar het is wat onduidelijk of dat het jaar is waarin de I.D. of de I.D. Buzz op de markt komt. Volgens eerdere berichten zou de I.D. er vanaf 2019 moeten zijn.

Diess en Scholz geven aan dat het enthousiasme na het tentoonstellen van de I.D. Buzz op de autobeurzen van Detroit en Genève overweldigend was. Het merk ontving talloze reacties van mensen die verzochten de auto te gaan bouwen. Dat de I.D. Buzz gebouwd gaat worden is zeker niet evident, want er zijn verschillende conceptauto’s aan vooraf gegaan die duidelijk geïnspireerd zijn op de VW Bus, zoals de Budd-e, Microbus, Bulli. Ze kwamen er allemaal niet.

Maar Volkswagen is overtuigd geraakt van elektrisch rijden en heeft grootse plannen op dat vlak. Tegen 2025 wil de Volkswagen-groep meer dan 30 (deels) elektrische auto’s in het assortiment hebben. De volledig elektrische I.D-reeks bestaat voorlopig uit vijf modellen.

Voordelen van de I.D. Buzz? De wielen staan op de hoeken en er is veel laadruimte beschikbaar, doordat het accupakket in de bodem wordt weggewerkt en de elektromotor niet veel ruimte inneemt. Ook zal er een I.D. Buzz Cargo komen, een elektrische bestelbus dus.

Foto: VW Samba, VW toplui Scholz en Diess en de I.D. Buzz


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.