VW ID
Dat getuigt van een stevige ambitie, of zijn het uitspraken die tot niets leiden?

Volkswagen belooft wel vaker wat, bijvoorbeeld de terugkeer van de aloude Bus. Aangezien Tesla de maat der dingen is wanneer het aankomt op elektrische auto’s, is dat ook het merk om te verslaan. Volkswagen, of eigenlijk de volledige VAG-groep is vastberaden om dat te doen.

De Audi e-tron GT moet sneller dan de nu snelste Tesla zijn. De VW ID moet alles kunnen wat een Tesla ook kan, maar dan voor de helft van het geld. Over dat laatste heeft VW-topman Herbert Diess uitspraken gedaan in het Duitse televisieprogramma Maybrit Illner. Er is door Volkswagen intussen 30 millard euro in elektromobiliteit geïnvesteerd. De elektrische auto’s zullen worden gebouwd in het Oost-Duitse Zwickau en in Shanghai. Volkswagen verwacht dat het aandeel elektrische auto’s oploopt tot 20 à 25 procent van het totaal, waarbij vooral China een markt van belang is.

Eerder werd bekend van de VW ID Neo hetzelfde prijsniveau krijgt als een Golf. De ID komt in 2019 op de markt en lijkt de e-Golf te gaan aflossen. Meerdere volledig elektrische Volkswagens uit de ID-reeks moeten zorgen voor een breed aanbod.

Overigens heeft Diess in hetzelfde televisieprogramma gezegd dat de discussie over diesel die momenteel gaande is, te emotioneel is. Na de update voldoen de sjoemeldiesels van Volkswagen immers weer aan alle normen. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blablabla. Doe het gewoon ipv erover te vertellen en ondertussen diesel goed te praten…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.