VW ID Vizzion
Gaan ze er komen, de ettelijke duizenden elektrische Volkswagens?

Belofte maakt schuld. Vanaf eind volgend jaar wordt de Volkswagen ID geproduceerd en die betaalbare auto moet mensen massaal laten overstappen op elektrische aandrijving. Het moet de Golf worden van de 21ste eeuw, of de Kever zo u wilt. Een interessante bewering, die nog wel bewaarheid moet worden.

Aan de berichtgeving van het merk ligt het niet, de toekomst draagt veel beloftes met zich mee. Behalve in Zwickau, moeten er ook in Emden en Hannover heel veel elektrische Volkswagens van de band rollen. De productielocatie in het Noord-Duitse Emden is verantwoordelijk voor de bouw van de VW Passat. Vanaf 2022 worden daar elektrische auto’s geproduceerd, daaronder hoogstwaarschijnlijk de productieversie van de VW ID Vizzion. Die auto moet immers de elektrische en deels autonome opvolger van de Passat worden.

In Hannover blijft Volkswagen auto’s met een verbrandingsmotor bouwen, maar verder is die fabriek verantwoordelijk voor de ID Buzz. Een elektrische bus met een licht retrosausje, die onvermijdelijk doet denken aan de inmiddels onbetaalbare VW Bus van weleer. Ook in Hannover hier gaat de productie van elektrische auto’s van start in 2022.

Is het dan tussen 2020 en 2025 dat Volkswagen een compleet ander merk wordt, waarbij alles dat loopt op benzine of (verderfelijke) diesel met een lampje moet worden gezocht?

Beeld: VW ID Vizzion


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.