Er is genoeg interesse in de eerste, echte, elektrische Volkswagen. Voor de eerste gegadigden is het wachten op de levering van de Volkswagen ID.3 begonnen.

De productie van de Volkswagen ID.3 al is begonnen, de aflevering start echter niet voordat ettelijke softwareregels herschreven zijn. Er is werk aan de winkel, om de ev foutloos te laten functioneren.

Ondertussen is men bij VW alvast goed gemutst. De interesse in de ID.3 is groot; 37.000 mensen hebben ingetekend voor een Volkswagen ID.3 1ST Edition, terwijl van die uitvoering niet meer dan 30.000 exemplaren gebouwd zullen worden. Ralf Brandstätter, operationeel manager bij Volkswagen, laat weten zeer tevreden te zijn.

De eerste klanten die kennis hebben mogen maken met de Volkswagen ID.3 zouden bovendien te spreken zijn over het prestatieniveau. Zoals vrijwel alle ev’s is ook een ID.3 eenvoudigweg rap. Van alle gegadigden rijdt tachtig procent momenteel geen Volkswagen, dat is een mooie score.

Qua acculeveranties zouden er geen problemen ontstaan. Volkswagen heeft afspraken gemaakt met verschillende partijen. Zowel voor de korte als middellange termijn zouden zeer goede leveringscontracten zijn afgesloten.

Ambitie is Volkswagen niet vreemd, het is zelfs het streven om Tesla te verslaan. Het merk uit Wolfsburg wil buitengewoon veel ev’s gaan aanbieden, van alle denkbare formaten. Het duurt nog even voor het zover is. De VW ID.3 is de eerste, maar ook daarop moet nog tot de zomer worden gewacht. Tegen die tijd is er veel concurrentie. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waarom die Duitsers weer zo nodig Tesla willen “verslaan” is niet duidelijk.
Probeer eerst maar eens goede auto’s op de weg te krijgen voordat er weer hoog vd toren wordt geblazen.
Tesla is degene die de kar trekt en heeft veel geïnvesteerd en bereikt. Respect!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.