De komende vijf jaar zal Volkswagen 84,2 miljard euro investeren in hun automotive afdeling, waarbij meer dan tweederde van het bedrag wordt gestoken in zuinigere auto’s, aandrijflijnen en technologieën, alsmede een natuurvriendelijke productie.

Met deze grote investering hoopt Volkswagen de leidende autofabrikant te worden op het gebied van milieu, maar eerst moeten zij aan de Euro 6 normen voldoen. Daarbij is een complete herziening van de Volkswagen modellen en motoren nodig. Een nieuwe generatie motoren zal worden gelanceerd met betere prestaties en minder verbruik en CO2-uitstoot, in combinatie met een modernisatie en uitbreiding van het modellengamma.

Daarnaast zal het merk doorgaan met de ontwikkeling van hybride en volledig elektrische aandrijflijnen en bijbehorende motoren. Om hun CO2-doel van een gemiddelde 95g CO2/km over de gehele range in 2020 te halen, steekt Volkswagen extra geld (19,5 miljard euro) in ontwikkeling.

Door rekening te houden met het milieu heeft Volkswagen de “Deutscher Investorenpreis für verantwortliches Wirtschaften” mogen ontvangen. Dat de fabrikant duurzaam te werk gaat wordt onderstreept door hun hoge positie in belangrijke indexen. Volkswagen is de meest duurzame autofabrikant ter wereld in de Dow Jones Sustainability Indices en is opgenomen in de nieuwe “Global Compact 100” van de Verenigde Naties.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.