VW ID R in actie
Ook in Engeland hoopt Volkswagen te imponeren met zijn elektrische racewagen.

Dit nadat de VW ID R Pikes Peak eerder al met succes is ingezet op de heuvelklim van Pikes Peak. What’s in a name. Mogelijk wordt dit nog eens dunnetjes overgedaan op Goodwood. Dat is de welbekende jaarlijkse heuvelklim in Engeland, waar ook de nodige exoten hun opwachting maken. Bovendien is ook daar de volledig elektrische aandrijflijn in opkomst.

Zo doen merken als NIO en Roborace mee. Tesla is aanwezig met een regelrechte publiekslieveling, de Model 3. Die auto is er echter uitsluitend voor demonstratiedoeleinden.

Met de VW ID R Pikes Peak wil Volkswagen een gooi doen naar het record voor elektrische auto’s op Goodwood. Het is nog een aardige operatie om de auto te prepareren én op tijd in Engeland te hebben. De racewagen wordt overgevlogen naar de race die het aankomende weekend plaatsvindt. Bewegend beeld van de auto en de specificaties zijn HIER terug te vinden.

Overigens racet Volkswagen op Goodwood ook met de goede oude Twin-Golf Pikes Peak. Dat is een Golf II met een overvloedig aantal pk’s.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.