VW ID R op de Nuerburgring
De fameuze heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed, daar is deze recordjager op zijn plaats.

De Volkswagen ID.R is een volledig elektrische racewagen die record op record stapelt. Het begint haast saai te worden. Vorig jaar heeft de auto al de snelste tijd neergezet tijdens de heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed, alleen ging dat om het record voor elektrische auto’s. Nu wordt een poging gewaagd om het absolute record te breken.

Dat is al sinds 1999 in handen van Formule 1-coureur Nick Heidfeld. Die in de McLaren-Mercedes MP4 / 13 – vanzelfsprekend een Formule 1-auto – een tijd neerzette van 41,6 seconden. Een koud kunstje is dat geenszins, het weggedrag van een dergelijke racewagen is inherent listig. Wel heeft het overvloedige motorvermogen van 574 kW (780 pk) inderdtijd zeer zeker geholpen om flink wat vaart te maken.

Door Volkswagen wordt de elektrische, buitengewoon presterende racewagen speciaal aangepast om nog sneller te zijn. Het accupakket is kleiner en daardoor lichter, het vermogen wordt nog sneller afgegeven. De ID.R levert 500 kW (680 pk), een aanzienlijke hoeveelheid die vrijwel onmiddellijk ter beschikking staat van coureur Romain Dumas.

UPDATE: het record is binnen. Romain Dumas heeft de heuvelklim met de VW ID.R afgelegd in 41,18 seconden. Het beeld is HIER terug te zien.

UPDATE 2: het record is verbeterd, het bleek nog sneller te kunnen. Beeld en tekst in DIT artikel

Beeld: Volkswagen ID.R op de Nürburgring


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gelukt!

-Dank, het artikel is inmiddels aangepast

En weer een nieuw record 39,90 seconden:

-Yes, zie het artikel waarnaar nu gelinkt wordt

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.