Het blijkt zo eenvoudig niet, om een elektrische auto op de weg te zetten.

VW ID.3

De Volkwagen ID.3 is de langverwachte ommekeer, het begin van een overtuigde inzet op elektrisch rijden bij Volkswagen. De eerste van vele modellen. Maar een succes blijft voorlopig uit en het wachten op de ID.3 duurt een paar maanden langer. Niettegenstaande het feit dat de productie voorzichtig in gang is gezet.

Uit berichten blijkt dat de levering in augustus op gang moet komen en dat is toch een paar maanden later dan verwacht. De 10.000 vroegst geproduceerde ID.3’s kunnen niet over the air updaten, naar een oplossing wordt naarstig gezocht. Verder is er sprake van anomalie. De eerste VW ID.3 First Edition’s hebben geen dual zone klimaatregeling. Het is niet mogelijk om een fietsendrager te combineren met een zonnedak, en de S uitvoering met het 77 kW-accupakket is altijd een vierpersoonsuitvoering. Ook lijkt het erop dat grijs de standaardkleur is en voor alle andere kleuren een meerprijs van € 690 wordt gerekend.

Zaken die het succes van de VW ID.3 in de weg zitten, of volstrekt niet hinderen? Het lijken onbeduidende details, maar het is wel zaak om de productie probleemloos te laten verlopen, zodat VW’s eerste, echte ev in grote aantallen kan worden geleverd. (Via: cleantechnica.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Enfin, niet zoals de hoofding liet vermoeden.
Gunt men VW zijn ID wel?

@wimof: Niet zoals de hoofding liet vermoeden? Vind je?

VW praat nu al jaren over de revolutie die ze teweeg zullen brengen, en Tesla-tegenstanders verkondigen al even lang dat Tesla ten onder zal gaan vanaf dat ‘de grote jongens’ zich ermee gaan moeien.

Het blijft toch wel lang duren hoor. Hoewel ik het beu ben dat iedere scheet van Musk in geuren en kleuren beschreven wordt, ben ik nog minder gediend van het marketinggewauwel van een industriële gigant die jarenlang de boel heeft zitten belazeren, en dan komt verkondigen dat ze de hele boel eens gaan opschudden. Ergens ben ik sceptisch daarover…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.