VW ID3 met camouflage
De eerste elektrische Volkswagen van de nieuwe generatie die op de markt wordt gebracht heet ID.3. De auto wordt in behoorlijke aantallen gereserveerd, met de verkoopcijfers zal het dus wel goedkomen.

Het lijkt erop dat iedere ev die nieuw geïntroduceerd wordt het in zich heeft om een succes te worden, er is een buzz rondom dergelijke auto’s. De Volkswagen ID.3 – eerder ook wel aangeduid als ID Neo – is daarop geen uitzondering. We weten hoe de auto eruit komt te zien, slechts een sluier in de vorm van lichte camouflage hoeft weg te worden gedacht. De instapuitvoering van de VW ID.3 gaat minder dan € 30.000 kosten, en kan dus best een volks-wagen worden genoemd.

Er wordt echter gestart met de levering van de VW ID.3 1ST. Die wordt voorzien van het middelgrote accupakket en is daarmee naar verluidt goed is voor een rijbereik van 420 kilometer (WLTP-norm). Van die auto worden er 30.000 gebouwd. De First Edition wordt aangeboden voor een bedrag dat onder de € 40.000 ligt. De auto heeft een augmented reality head up-display, een panoramisch dak en wordt uitgevoerd in een twotone-kleurstelling. De vormgeving is lichtelijk mpv-achtig, de auto is net wat hoger dan gemiddeld. Opvallend is dat aan de voorzijde een opening zichtbaar is voor koellucht, hetgeen normaal gesproken overbodig is bij een ev.

Bij de Volkswagen ID.3 kan er worden gekozen uit drie verschillende accupakketten, met de kleinste variant komt de auto 330 kilometer ver, terwijl er met de grootste 550 kilometer afgelegd zou moeten worden. De middelste heeft dus 420 kilometer aan rijbereik. Prima waarden, hoewel nog niet bekend is wat de bijbehorende capaciteit in kilowattuur zal zijn. Verder is er ook bijster weinig bekend over de aandrijflijn. Interessant is dat er een jaar lang gratis gebruik kan worden gemaakt van Ionity-snelladers door de eerste kopers.

Daarover gesproken. Na een dag zijn er al 10.000 mensen die een VW ID.3 hebben gereserveerd, dat is mogelijk door een aanbetaling van € 1.000 te doen. Ook is bekend geworden dat er al 200 voorserie-exemplaren zijn gebouwd. Het duurt echter nog even voordat de VW ID.3 in de gemiddelde nieuwbouwwijk geparkeerd staat. De normale productie begint eind 2019, levering laat op zich wachten tot medio 2020. Nu maar hopen dat er geen vertraging ontstaat.

VW ID.3 camouflage achterzijde


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.