VW ID.3 in het wit
Meer motorvermogen en een aansprekender rijgedrag, dat is wat een doorwrochte sportuitvoering iedere auto zou moeten verlenen. Oude waarden die nog immer opgaan voor ev’s.

De Volkswagen ID.3 spreekt tot de verbeelding. Het is een oprechte poging van Volkswagen om er weer bij te horen en definitief afscheid te nemen van de wandaden uit het recente verleden. De auto is aantrekkelijk vormgegeven en het prijsniveau is niet buitensporig. Zoals het een Volkswagen betaamt, is uitbundigheid de auto vreemd. Het wachten is nu op de onthulling van alle specificaties en vooral op de uitlevering van de eerste exemplaren, dat laatste gaat tot de tweede helft van 2020 duren.

De plannenmakerij gaat gewoon door. Er komt een performance-uitvoering van de Volkswagen ID.3, als we mogen afgaan op de woorden van J├╝rgen Stackmann, manager sales & marketing bij VW. Hij meldt dat een gewone ID.3 al heel behoorlijke sprinttijden neerzet, die prima vergelijkbaar zijn met die van een GTI. Maar het kan altijd beter. Er komt dan ook een R-uitvoering. Vermakelijk om te rijden en zonder twijfel met een sportievere uitstraling. Mogelijk met vierwielaandrijving en sowieso met een extra krachtige elektromotor.

Naar verwachting is er binnen vijf jaar een Volkswagen ID.3 R. Die kan ook anders gaan heten, ondenkbaar is het niet want de veranderingszin in Wolfsburg is deze dagen groot. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: reguliere Volkswagen ID.3


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.