Volkswagen heeft een nieuw studiemodel onthuld. De eT! (elektrische Transporter) is ontwikkeld in samenwerking met Deutsche Post en de University of Art in Braunschweig. Het busje moet de elektrificering van bedrijfswagens bij Volkswagen in gang zetten. In de styling is wat van de Bulli concept terug te zien.

Aangezien het Duitse postbedrijf de grootste afnemer is van bestelbusjes waren zij de ideale partner om een denktank mee te vormen. Samen hebben ze hun gedachten laten gaan over transport en mobiliteit in de toekomst. Uiteindelijk heeft dat geleidt tot een geheel nieuw voertuig: de eT! (inclusief uitroepteken, net als de VW up!).

“We hebben de workflow en eisen van klanten tot in detail bestudeerd en aan de hand daarvan bedacht hoe koeriers-voertuigen op de lange termijn ontwikkeld moeten worden. In die context hebben we ons gericht op nul uitstoot en veel bewegingsvrijheid in kleine ruimten. Daarnaast moet het uiterlijk aantrekkelijk zijn. “ aldus Jürgen Leohold, directeur van Volkswagen Group Research.

Om de werkwijze van postbodes te vergemakkelijken heeft Volkswagen de eT onder meer uitgerust met een Follow me-funtie: de bus volgt de postbode van deur tot deur. ook kan de eT op commando terugkomen naar de bestuurder (Come to me-functie). De passagierskant is extra toegankelijk gemaakt en kan elektrisch worden geopend in twee standen.

Specificaties over de elektrische aandrijving heeft Volkswagen nog niet bekend gemaakt, behalve dat er bij elk wiel een elektromotor is gemonteerd. Meer foto’s van de eT! bij Autoblog.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lijkt me dat er best veel kans is dat dit ding in productie gaat. Zoals in de comments op Autoblog al wordt geschreven; VW heeft al eens eerder een samenwerking met de Duitse post gehad. Hier is toen het Volkswagen Fridolin busje uit voort gekomen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.