Volkswagen e-Driver
Het online trainingsprogramma, die een jaar lang gratis toegankelijk is voor Volkswagen-eigenaren, kan helpen om jaarlijks 200 euro op brandstof te besparen.

Onder de noemer ‘Think Blue’ ontplooit Volkswagen allerlei duurzame initiatieven. Met slimme technologieën en assistentiesystemen doet Volkswagen er alles aan om haar modellen zo veilig en zuinig mogelijk te maken. Met gerichte trainingen en tips helpt e-Driver bestuurders om die technieken ook optimaal te benutten.

Brandstof besparen is een belangrijke pijler van e-Driver. Met behulp van videotrainingen en kennistests krijgen bestuurders manieren aangereikt om brandstof te besparen. Daarnaast laat e-Driver precies zien waar op een geplande route het voordeligst kan worden getankt. Keurings- en certificeringsinstantie TÜV heeft aangetoond dat bestuurders door deze combinatie zonder moeite 200 euro per jaar kunnen besparen op brandstofkosten.

Ook voor het thema veiligheid geeft e-Driver handige tips. Jong en oud kan door een online ‘quiz’ de kennis van mogelijk risicovolle situaties toetsen. Het competitie-element zorgt daarbij voor extra uitdaging. In de speciale module voor jonge verkeersdeelnemers laten bekende jeugdserie-acteurs zien hoe je als fietser zo veilig mogelijk onderweg bent. Volgens keuringsinstantie TÜV hebben e-Driver-deelnemers een 22% kleinere kans op ongevallen.

e-Driver is altijd actueel. Zo speelt het programma in op de seizoenen en de vakantiemodule laat precies zien waar en wanneer afwijkende verkeersregels gelden. Handig voor op vakantie!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.