Het vorige kabinet had nog grote plannen met elektrisch rijden en ook Maxime Verhagen kwam deze zomer nog met een aantal voorstellen en doelstellingen omtrent de EV. VVD-kamerlid René Leegte laat echter weten dat de plannen om Nederland om te toveren tot een paradijs voor elektrische auto’s “de ijskast in kunnen”.

Volgens de liberaal is rijden op elektriciteit veel minder milieuvriendelijk dan het kabinet doet voorkomen. Elektro-auto’s stoten wel minder CO2 uit, maar René vindt dat dit teniet gedaan door de kolencentrales die elektriciteit opwekken. De VVD’er vergeet enkel dat alle laadpalen van stichting E-laad zonder uitzondering groene stroom bieden.

Deze uitspraak van het Kamerlid komt nadat Minister Maxime Verhagen gisteren de ‘Green Deal’ heeft gesloten. Deze overeenkomst bestaat uit 59 samenwerkingsprojecten tussen de overheid, burgers en het bedrijfsleven. Onder meer om bedrijfsprocessen natuurvriendelijker te maken en om energie te besparen. Ook staat er het een en ander in over elektrisch rijden.

Verhagen wil dat er aan het einde van de kabinetsperiode tussen de 15.000 en 20.000 elektrische auto’s bijkomen. Nu zit Nederland nog op ongeveer 700 EV’s. De ambitie van de overheid om in 2025 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland te laten rijden is ongewijzigd gebleven.

Bron: De Telegraaf


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.