Niet langer behoefte aan aan het mysterieuze gezoem van de gemiddelde ev? Tesla wil overstappen op liftmuziek. Lichte jazz die niet ongemakkelijk op de zenuwen werkt en op geen enkele manier aanstootgevend is. Muzak.

Is dat iets om te willen? Het is een gebbetje. Voor sommigen de bevestiging van de ultieme saaiheid van een Tesla, de auto die inmiddels overal opduikt en een aandrijflijn heeft die soms emotieloos wordt gevonden. Voor anderen een blijk van anders zijn dan de rest, een beetje gek doen op een wel zeer aangename manier.

Dat muziek, die niet zo mag heten en daarom ook wel doorgaat voor muzak, wordt opgedrongen, is niet direct aangenaam. Het neigt naar onbekoorlijk gedrag en dat van een ev. Toch is het ook een vorm van humor, om een Tesla liftmuziek te laten voortbrengen. Als het even kan graag als een geruststellend ruisen op te achtergrond.

Uiteraard is dit alles een idee van merkchef Elon Musk hemzelve, traditiegetrouw de wereld ingeslingerd via Twitter.

Inmiddels is het binnen de EU een verplichting om elektrische auto’s tot een snelheid van 20 km/u geluid te laten produceren, opdat ze eerder worden waargenomen door niet oplettende verkeersdeelnemers.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.