Chevrolet Bolt
Geen wereldschokkend nieuws, wel de moeite van het brengen waard.

Het accupakket is een nogal cruciaal onderdeel van een elektrische auto en in sommige gevallen veroorzaker van problemen. De Chevrolet Bolt, de Amerikaanse evenknie van de immer langverwachte Opel Ampera-e, heeft last van een bescheiden probleem met de accupakketten. Bij vroege exemplaren kunnen enkele cellen uit het accupakket niet goed functioneren.

Dat heeft zijn gevolgen voor het rijbereik. Terwijl op het dashboard wordt aangegeven dat er nog ruim voldoende kilometers afgelegd kunnen worden, kan de auto plotseling uitvallen. Dat terwijl een elektrische auto de nodige waarschuwingen hoort te geven als het accupakket leegraakt. Voordat de auto definitef tot stilstand komt schiet de auto meestal eerst in een kruipmodus zodat de reis nooit onfortuinlijk eindigt op iets als een spoorwegovergang.

Dat er problemen zijn heeft General Motors gemerkt door het uitlezen van gegevens van het OnStar-systeem. Volgens Kevin Kelly, PR-man in geavanceerde technologie bij GM, heeft minder dan 1 % van de vroege Bolts te kampen met problemen. Naar verwachting moet het accupakket van een paar honderd Bolts worden vervangen.

De Chevrolet Bolt is op de markt sinds december 2016, al die tijd is Europa genoodzaakt te wachten op de Opel Ampera-e. (Via: plugincars.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.