Een recente studie van Goodyear in verscheidene Europese landen heeft uitgewezen dat vrachtwagenvloten hun keuze eerder baseren op de prestaties van de band dan op de toepassing ervan.

Daarbij is de rolweerstand het voornaamste criterium voor de operatoren, aangezien deze een directe impact heeft op het brandstofverbruik. Van de geïnterviewde vrachtwagenparken, noemde 77 procent dit ‘zeer belangrijk’ of ‘uitermate belangrijk’. Kilometrage (76 procent) en grip op nat wegdek (75 procent) volgden op de tweede en derde plaats.

De transportsector is de jongste jaren sterk geëvolueerd en transportbedrijven richten zich vandaag de dag op meer verschillende soorten transport. Bovendien stijgen de werkingskosten. Het onderzoek toonde aan dat 91 procent van de geïnterviewde wagenparken verwacht dat de brandstofprijzen verder zullen stijgen en 84 procent verwacht dat ook de andere kosten zullen toenemen. Daarom stellen ze meer dan ooit alles in het werk om hun operationele kosten te drukken, onder meer door de beste banden voor hun businessmodel te kiezen. Het is dan ook geen toeval dat veel van de geïnterviewde vrachtwagenparken aangeven dat ze reeds brandstofzuinige banden hebben gekocht (70 procent) of dat in de nabije toekomst zullen doen (21 procent).

Daarom ontwikkelde Goodyear nieuwe gamma’s van duurzame en brandstofefficiënte vrachtwagenbanden, respectievelijk ‘KMAX’ en ‘FUELMAX’ genaamd, die in september 2013 zullen worden gelanceerd. Zoals de namen aangeven, leggen ze nadruk op de hoofdprioriteiten van de klanten, zonder daarbij toegevingen te moeten doen op andere gebieden. Goede prestaties op het gebied van duurzaamheid, grip op nat wegdek en tractie zijn enkele van de voordelen die deze nieuwe banden aanbieden.

De twee nieuwe gamma’s zijn het resultaat van een intense samenwerking tussen de ingenieurs van Goodyear en Europese vloten. Beantwoorden aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten is immers een topprioriteit voor het merk.

bandencriteria


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.