Steeds meer bedrijven zoeken naar manieren om hun transport over de weg een stukje zuiniger en milieuvriendelijker te laten verlopen. Groentefabrikant HAK doet hier ook aan mee en neemt vandaag de eerste ‘groene’ HAK vrachtwagen in gebruik.

De truck rijdt op LBG, voluit Liquified BIO Gas, afkomstig van de vergisting van rest- en groenteafval. De groentefabrikant wil de komende jaren volledig overstappen naar dit type duurzame vervoersmiddelen voor de belevering van afnemers. Door het rijden op biogas wordt een CO2-reductie van maar liefst 80% gerealiseerd ten opzichte van fossiele brandstoffen. Ook zijn de vrachtwagens vijf keer stiller dan conventionele vrachtwagens die op diesel rijden.

De overstap naar biogas maakt HAK samen met vervoerspartner Van der Nat Transport Opslag Distributie in Giessen. Deze vervoerder rijdt dagelijks met gemiddeld tien vrachtwagens door Nederland om afnemers van HAK te beleveren. De nieuwe trucks op biogas moeten dit wegtransport op termijn sterk verduurzamen. Eén van de ambities van HAK op het terrein van duurzaamheid is om de ‘koolstof voetafdruk’ met 50% te reduceren in de komende vijf jaar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je moet de trucks van HAK hebben…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.