BMW introduceert binnenkort de BMW Concept Active Tourer. Een plug-in hybride BMW met een 1.5-liter driecilinder onder de kap, gesteund door een in eigen huis ontwikkelde elektromotor (200 NM). Deze BMW luidt tevens het tijdperk in waarin BMW aan de onderkant van de modellenrange overstapt naar voorwielaandrijving.

Onder de motorkap van BMW’s nieuwste concept ligt de nieuwe 1.5 liter TwinPower driecilinder, een afgeleide van de 3.0 zes-in-lijn. In combinatie met de elektromotor wordt maximaal 190 pk geleverd, goed voor een theoretische sprint van 0 tot 100 in 8 seconden en een topsnelheid van 200 km/u. Hierbij hoort een brandstofverbruik van 2,5 l/ 100 km en 60 gram CO2/km aan uitstoot.

Met een volledig opgeladen accu komt de BMW Concept Active Tourer 30 kilometer ver. De MPV-achtige is 4,35 meter lang, 1,58 meter hoog, en heeft een wielbasis van 2,67 meter.

Het comfort van de bestuurder wordt verhoogd dankzij een overzichtelijk 10,25 inch groot display. Deze is voorzien van Black Panel Technology voor optimale leesbaarheid. Hiertoe dient ook het Head Up Display, voorzien van een dag- en nachtstand. Een 8 inch groot scherm in de middenconsole geeft de routebegeleiding weer en laat de energiestatus van de hybride aandrijflijn zien.

Bekijk de foto’s op Autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een vraag: het opgegeven brandstofverbruik is 2.5l /100km. Met volle accu haalt deze auto 30 km. Mag je er dan vanuit gaan dat het verbruik bij lege accu (100-30) = 2.5l / 70km = 3.6l /100km is?

Overigens ook heel erg netjes, Maar wel realistischer omdat de meeste lease-rijders met tankpas toch nooit elektrisch zullen laden.

@desoper: Ik weet dat het bijna niet te doen is, maar mensen met een plug-in hybrid zouden KEIHARD gestraft moeten worden als ze niet opladen.

Gewoon voor 14% bijtelling aanslaan ipv de 0% die ze nu genieten als ze niet opladen.

Het is naar mijn idee gewoon keiharde belastingontduiking als je een PHEV rijd als een normale hybride.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.