Audi e-tron GT
Een bestaande productielocatie wordt aangepast. Waar sporter R8 van de band rolt, wordt dadelijk ook de e-tron GT gebouwd. De Audi e-tron GT is dé concurrent van de Tesla Model S.

We zullen zien of dat wordt bewaarheid. Want uiteraard is het hopen op indrukwekkende specificaties. De concept car stelt alvast niet teleur, maar dat is hoe het gaat in deze quasi-droomwereld. Toch maar even wat cijfers. De Audi e-tron GT levert 434 kW (590 pk), van nul naar honderd gaat in 3,5 seconden en het accupakket meet 90 kWh. Wanneer het met een zekere Tesla wordt vergeleken, is het bepaald niet overdonderend.

Tegen het einde van 2020 moet de productie van deze nieuwe Audi van start gaan. Nu wordt er alvast gewerkt aan uitbreiding van de productielocatie, die momenteel is toegerust op de bouw van kleine series. De Audi R8 wordt er gebouwd. De fabriek krijgt er in de komende maanden 10.000 vierkante meter bij. Het gaat om Böllinger Höfe, nabij Neckarsulm. Dat ligt ten noorden van Ingolstadt, waar met merk met de ringen zetelt.

De Audi e-tron GT en R8 worden gescheiden van elkaar gebouwd. Aardig weetje, er is een volledig elektrische Audi R8 e-tron geweest. Een sportwagen die bepaald niet het eeuwige leven had, waar überhaupt slechts een handvol exemplaren van is geproduceerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.