ceci n'est pas un Tesla Gigafactory
Meer nieuws over Gigafactories. Nu eens niet van Tesla zelf, maar van twee voormalige managers. Alles om de batterijprijzen omlaag te krijgen

Een nieuwe Gigafactory voor de productie van litium-ion batterijen, in Zweden of Finland. Een batterijprijs van minder dan $ 100/kWh. Dat zijn de plannen van het bedrijf North Volt, een startup die recentelijk officieel werd gelanceerd.

Oprichters van het bedrijf zijn de twee ex-Tesla medewerkers Peter Carlsson en Paolo Cerruti, die beide verantwoordelijk waren voor het supply chain management. Om de plannen van de grond te krijgen willen ze in vier rondes ongeveer 4 miljard euro ophalen. Tot zover hebben Vinova en het Swedish Energy Agency in North Volt in het bedrijf geïnvesteerd.

Hoewel Tesla op zoek is naar een Europese productielocatie en er gesprekken zijn geweest tussen Tesla en de Zweedse regering, geeft North Volt aan lokale steun te krijgen voor de plannen.

De beide oprichters van North Volt kunnen bogen op een ruime ervaring. Carlsson werkte tot 2011 voor NXP Semiconductors. Cerruti heeft tot 2012 voor Renault en Nissan gewerkt. Doordat ze bij Tesla verantwoordelijk waren voor het supply chain management beschikken ze over de vereiste capaciteiten om een nieuwe batterijfabriek op te zetten. In de komende twee jaar moet het benodigde geld bijeen worden gebracht en de bouwlocatie worden bepaald. De bouw van de fabriek zou in 2019 moeten starten om in 2023 de volledige capacteit te bereiken. (bron: breakit.se)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.