Voor wie thuis een eigen lader wil hebben kan bij Bosch al terecht voor 449 dollar. Draadloos kost ietsje meer.

Bosch werkt samen met Evatran om hun draadloze laders te distribueren en installeren voor eigenaren van Nissan Leafs en Chevrolet Volts. Zo’n Plugless Level 2 Electric Vehicle Charging System kost 2.998 dollar voor de Volt en 3.098 voor de Leaf, exclusief BTW en installatiekosten. Voor wat, hoort wat, zal ik maar zeggen.

Een controlepaneel aan de muur voorziet de parkeerschrijf van elektriciteit, welke op zijn beurt de stroom doorgeeft aan de auto. Om op te laden hoeft de auto alleen maar bovenop de schrijf te worden geparkeerd. Erg handig, want het lijkt mij dat er wel eens wordt vergeten om de EV aan de stekker te hangen. Met de laadschrijf heeft de bestuurder ’s ochtends gegarandeerd een volle accu.

De vraag is alleen, weegt het forse prijskaartje op tegen dit voordeel? Ja, het is een handeling minder en je kun niet vergeten om de auto aan de lader te hangen (want dit gaat gewoon automatisch), maar een stekker pakken en aansluiten is toch niet zo’n grote opgave? Ach, net als zoveel dingen is het een leuke gadget en zijn wij benieuwd wanneer we ‘m in Nederland mogen verwachten.

plugless level 2 lader compleet


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.