Als eerste dealerorganisatie in Nederland behaalden de Volvo-dealers voor de derde keer het certificaat Erkend Duurzaam van de BOVAG.

Sinds 2010 slaagde Volvo’s dealerorganisatie ieder jaar voor dit ‘duurzame examen’. Een unieke prestatie, te meer omdat de eisen voor het certificaat jaarlijks worden aangescherpt. Enkele Volvo-dealers zetten zelfs nog een tandje bij en mogen zich minimaal een jaar lang Erkend Duurzaam Plus-gecertificeerd noemen.

Wat het geheim is van de Volvo-dealers? “De zorg voor het milieu zit verankerd in het Volvo-DNA. Niet alleen in onze modellen, eigenlijk in de complete bedrijfsvoering. Al in 1927 maakten we zorg dragen voor het milieu tot een kernwaarde en daaraan zijn we altijd trouw gebleven,” verklaart Martijn Kranghand, Business Development Manager bij Volvo Cars Nederland.

Dat de dealerorganisatie van Volvo Cars Nederland nu voor het derde achtereenvolgende jaar gecertificeerd ‘Erkend Duurzaam’ is, heeft wat voeten in de aarde gehad. Kranghand:

BOVAG scherpt de eisen voor het behalen van het Erkend Duurzaam-certificaat ieder jaar aan. Dealers kunnen niet op hun lauweren rusten, maar moeten zich actief inzetten voor een duurzame(re) bedrijfsvoering en hebben dat ook gedaan. Verschillen met voorgaande jaren is dat de aandachtspunten van de vorige beoordeling worden getoetst. Ook moet de dealer kunnen bewijzen dat hij zich inzet voor een lager energieverbruik. Een aantal Volvo-dealers is daarom overgestapt van conventionele verlichting op led-verlichting in de werkplaats en/of showroom.

In totaal vormen 42 vragen – op het gebied van bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, verkoop en personeel – een kritische scan waarmee BOVAG de duurzaamheid van elke dealer in kaart brengt. Het onderzoek wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN) in opdracht van het onafhankelijke Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM).

Enkele Volvo-dealers zijn nog een stap verder gegaan en hebben het certificaat Erkend Duurzaam Plus behaald. Naast de Erkend Duurzaam Basisscan wordt bij Plus nauwgezet geïnventariseerd welke besparingsmogelijkheden er zijn op het gebied van energieverbruik en afvalpreventie en -scheiding en de opslag en afvoer van afval.

Het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan. Het certificaat is een jaar geldig. Hierna vindt een nieuwe toetsing plaats.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.