This is not a car volgens Volvo
Geen concept car, maar Volvo’s visie op de toekomst van mobiliteit tijdens de Los Angeles Motor Show.

Een dikke motor en volop luxe, ooit was dat de droom van eenieder als het om auto’s ging. Maar tijden veranderen. De eigen auto boet aan belang in, het gaat steeds meer om mobiliteit in algemene zin. Op ieder moment de beschikking kunnen hebben over het juiste vervoersmiddel. Ook Volvo is tot dat inzicht gekomen. Daarom brengt het Zweedse merk de even effectieve als terechte leus “This Is Not A Car” mee naar de Los Angeles Motor Show. Het is verleidelijk om nu te beginnen over “Ceci n’est pas une pipe”, een uitspraak die is groot gemaakt door de Belgische kunstenaar RenĂ© Magritte, maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.

Volvo laat weten dat er geen concept car is meegebracht, in plaats daarvan zijn er verschillende connectiviteitsdiensten te zien, zoals in-car delivery, autodelen, autonoom rijden en een abonnementsservice voor auto’s. Zijn dat zaken die vooral drukke stadsbewoners kunnen behagen, of wel op brede belangstelling kunnen rekenen? Geen van de voorbeelden is nieuw. Wel is wachten op het moment dat dit soort diensten een brede toepassing vindt.

Volvo verwacht dat omstreeks 2025 de helft van zijn auto’s volledig elektrisch is, een derde van de auto’s moet tegen die tijd autonoom zijn. De Volvo 360c loopt alvast vooruit op een toekomst vol zelfrijdende auto’s. Zou tegen die tijd het veiligheidsimago net zo worden gekoesterd als nu of is het merk tegen die tijd definitief veranderd?

In Nederland lijkt het eigen bezit van een auto wat af te nemen. Het wordt populairder om auto’s te delen, particulieren deinzen niet meer terug voor een leaseauto. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het bezit van een auto is eigenlijk ook niet handig. Als je 30.000 euro hebt gespaard, waarom zou je dat in een afschrijvend goed stoppen, in plaats van in een goed presterend indexfonds, en maandelijks een vast bedrag aan die auto uitgeven?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.