Volvo XC40 Recharge
Volledig elektrisch en ook nog eens een crossover. Niks staat een enorm succes van deze Volvo XC40 Recharge in de weg.

Het prestatieniveau is ook nog eens aansprekend. De Volvo XC40 Recharge heeft twee elektromotoren die gezamelijk goed zijn voor 300 kW (408 pk) en een koppel van 660 Nm. Het accupakket heeft een capaciteit van 78 kWh, waardoor de auto volgens de WLTP-norm meer dan 400 kilometer ver komt. Normaal opladen gaat op drie fasen, met maximaal 11 kW, bij de snellader is 150 kW het maximum. En de caravan kan mee, want het trekgewicht bedraagt 1.500 kg. Voor integratie van zaken als navigatie en stembediening is de keuze op Android gevallen.

Het meest wezenlijke nadeel lijkt de prijs te zijn. Met een vanafprijs van € 59.900 is dit bepaald geen budget-ev. De auto wordt in oktober 2020 verwacht. Hoewel dit betrekking heeft op de P8-versie, de minder krachtige P4 wordt later verwacht.

Op uiterlijk vlak verrast de auto niet. Het is eenvoudigweg een Volvo XC40, maar dan met een dichtgemaakte grille. Kia haalt met zijn e-Niro eenzelfde trucje uit.

Volvo belooft in de komende vijf jaar elk jaar met een nieuwe elektrische auto op de proppen te komen. Ook zustermerk Polestar zet met volledige overtuiging in op elektrisch. Er valt dus nog het nodige te verwachten, hopelijk ook een compacter en efficiënter model. Crossovers en andere zwaargewichten verbruiken het nodige en gaan alsnog niet spaarzaam om met de beschikbare energiebronnen. (Via: autoblog.nl)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.