Een nieuwe elektrische Volvo en geactualiseerde toekomstplannen.

Ieder automerk laat deze dagen weten dat een volledig elektrische toekomst nabij is. Met verbrandingsmotoren kan eenvoudigweg niet langer worden voldaan aan de steeds strengere uitstootnormen. Vanzelfsprekend vormt Volvo hierop geen uitzondering. De Zweeds-Chinese autobouwer, eigendom van Geely immers, levert al jarenlang plugin-hybrides. Dat is slechts het begin.

De Volvo XC40 Recharge P8 AWD is een nieuwe toevoeging, het is de eerste serieuze poging om een relevante elektrische auto aan te bieden. Daar komt vrij gauw een afgeleide achteraan, dat is de Volvo C40 Recharge. Zowel het uiterlijk als het prestatieniveau van de beide modellen is aardig identiek. Het gaat onomwonden om crossovers. De Volvo C40 Recharge heeft een wat afgeknotte achterkant en is aerodynamischer. Het motorvermogen bedraagt 300 kW (408 pk), bij een koppel van 660 Nm. All wheel drive is aanwezig. Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 78 kilowattuur en het rijbereik is 420 kilometer volgens de WLTP-norm.

De nieuwe auto staat op het CMA-platform, dat vanzelfsprekend ook voor andere elektrische Volvo’s kan worden gebruikt. Het is de bedoeling dat in 2025 de ene helft van alle auto’s die Volvo wereldwijd verkoopt een hybride is en de andere helft volledig elektrisch is. Vanaf 2030 moeten slechts volelektrische Volvo’s worden geleverd. Tegelijkertijd wordt haast tussen neus en lippen door meegedeeld dat de verkoop vooral online zal plaatsvinden, waardoor het traditionele dealerbedrijf tot verdwijnen gedoemd lijkt. En omdat niets heilig is, verdwijnt zelfs de bij Volvo wel zeer traditionele stationcar. Immense populariteit dicteert een overvloed aan crossovers.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.