Volvo hybride bus
In samenwerking met de Swedish Transport Administration onderzoekt Volvo het potentieel van ‘elektrische wegen‘, waarop stadsbussen rijdend worden geladen met elektriciteit uit de weg.

Het plan is om de 300 tot 500 meter lange elektrische weg in 2015 in het centrum van Gothenburg aan te leggen. Volvo ziet EV’s die rijdend geladen worden via de weg als de volgende stap in de ontwikkeling richting duurzame transportoplossingen. Op de elektrische weg worden de EV-accu’s constant draadloos geladen, in plaats van dat zij stil moeten staan bij een laadpaal. Deze technologie heet inductief laden, waarbij de energie draadloos wordt overgedragen aan de onderzijde van het voertuig via leidingen in het wegdek.

Volvo gaat een voorstel schrijven om een stuk weg te mogen voorzien van deze leidingen. De weg komt langs een geschikte buslijn te liggen in het centrum van Gothenburg en wordt getest voor openbaar vervoer. De ervaringen met zo’n testbaan leveren waardevolle informatie voor toekomstige politieke en industriĆ«le beslissingen om elektrische wegen aan te leggen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.