C30 Electric Drive
Nee, aan techniek geen gebrek bij de Zweedse autofabrikant. Het ontbreekt echter aan voldoende geïnteresseerden in elektrische auto’s aldus Volvo.

In 2011 introduceerde Volvo de C30 Eletric Drive. Deze volledig elektrische Volvo was echter meer een in kleine serie geproduceerd prototype dan een echt productiemodel. De kleine middenklasser werd in kleine oplage gebouwd en als wijze van proef door een geselecteerde groep bereiders getest. Onder hen ook de Nederlandse tv- en radiopresentator Wilfred Genee. In 2012 trok Volvo, na slechts 250 elektrische C30’s, letterlijk de stekker uit het project.

Hoewel de pers destijds positief reageerde op de elektrische C30, heeft de proef nooit een vervolg gekregen. In plaats daarvan is Volvo zich gaan richten op plug-inhybrides. De Volvo V60 Plug-in Hybrid sloeg in Nederland in als een bom en ook de nieuwe XC90 T8 Twin Engine mag rekenen op zeer grote interesse dankzij de gunstige bijtelling.

Volgens vice-president productontwikkeling Lex Karssemakers heeft het niet uitbrengen van een volledig elektrische Volvo echter niks te maken met het niet in huis hebben van de benodigde techniek, zo vertelt de Nederlandse topman aan Autocar. Vooralsnog zal het Zweedse merk inzetten op plug-inhybrides maar als er in de toekomst voldoende markt is voor een elektrische Volvo, dan ligt de techniek al klaar.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Onzin! De auto is gewoon nog niet klaar voor de consument. Wanneer ze komen met langere range en lagere kosten dan zal dat veranderen

@koopman20: “De auto” ??
Je bedoelt “hun Auto”. Tesla’s en Leaf’s en Zoe’s en Volts etc. verkopen als warme broodjes. Met Tesla is dat “langere range” verhaal een non-argument geworden.

Volvo heeft z’n zaakjes gewoon niet op orde (Tesla, Nissan en Renault etc. wél) en geen hond wil hun EV hebben. Zo simpel is het.

@fijnkonijn: Ja goed punt, bij Volvo is weinig keus. Tesla heeft idd een goed bereik. Maar ik denk vooral dat als we nog meer mensen aan de elektrische auto willen dat de kleine ev’s een net wat grotere range zullen moeten hebben om mensen over de streep te trekken.

@koopman20: Dat is precies wat de Tesla Model III gaat doen. Kost 1/3 van een Model S. Het moet de “massa adoptie” EV gaan worden.

@fijnkonijn: precies! hopen dat hij zo snel mogelijk op de markt komt!

Er is dus geen vraag naar de auto’s die ze niet verkopen…. juist ja.

Het zijn wel grappemakers daar bij Volvo. Ik heb aan drie verschillende Volvo garages gevraagd of we de elektrische C30 zouden kunnen kopen. Ook heb ik gevraagd om mij op de hoogte te houden betreffende de V60 hybrid en eventuele elektrische plannen.

Op alle vragen heb ik nooit een positieve reactie gekregen en verder nooit meer wat van ze gehoord. Ondertussen rijden we met een Tesla Model S.

Als ze in de toekomst een elektrische auto gaan maken die heeeeeel veel beter is dan de Tesla zal ik ze misschien weer overwegen, maar voorlopig geloof ik niet meer in de verhalen van Volvo.

Op basis van onze ervaringen met de kwaliteit van onze Volvo en de kwaliteit van de Tesla, kan ik concluderen dat Volvo nog een beste uitdaging heeft om zijn achterstand in te lopen. Qua merkbeleving en serviceverlening kan Volvo al helemaal niet tippen aan Tesla.

Tijd voor een model dat alleen elektrisch te krijgen is, om de Leaf en consorten te beconcurreren.

De E30 of E40…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.